Cara nak mendapatkan downline dengan Traffic Exchange

Dapatkan Rujukan Percuma untuk Program Klik Iklan seperti Neobux

Mendapat rujukan langsung/orang bawah/downline adalah penting jika anda mahu membuat wang besar di mana-mana program bisnes online. Contohnya di Neobux, kalau dapat rujukan langsung, kita tak payah nak bayar sewa, inilah yang menjadikan rujukan langsung begitu berharga. Rujukan sewa boleh membantu menambahkan wang, tetapi pada mulanya proses ini adalah benar-benar perlahan, oleh itu, memiliki sekumpulan rujukan langsung di bawah anda akan memberikan perbezaan pendapatan yang besar.

Ramai pengguna Neobux tidak mencari rujukan langsung dan hanya memberi tumpuan kepada rujukan sewa. Ini adalah satu kesilapan kerana anda hanya menggunakan separuh daripada potensi sebenar Neobux ini. Ada banyak cara untuk mendapatkan rujukan dengan cara yang murah, atau percuma. Dalam post ini saya akan menunjukkan cara-cara untuk mendapatkan rujukan Neobux secara percuma menggunakan traffic exchanges.

Cara untuk mendapatkan downline/rujukan langsung dengan Traffic Exchange

Anda perlu menyertai traffic exchanges atau pertukaran trafik dan mempromosikan laman web anda. Seperti namanya, ia adalah satu cara untuk bertukar-tukar trafik dengan orang lain yang mahu laman web mereka terdedah kepada masyarakat. Sesebuah traffic exchange akan menawarkan kredit untuk melihat laman web, dan anda menggunakan kredit untuk mendapatkan pandangan dari masyarakat kepada laman web anda. Jika melayari laman web adalah dalam nisbah 1:1, maka 1 view bersamaan 1 kredit, dan 1 kredit akan membawa 1 pengunjung ke laman web anda. Maknanya anda lihat web orang lain, orang lain pula akan melihat web anda (traffic exchange).

Pertukaran trafik berkesan kerana hanya mereka yang berminat dengan promosi Neobux akan mendaftar, dan apabila mereka mendaftar, mereka terdorong untuk klik iklan kerana mereka mahu. Terdapat banyak traffic exchanges di web, ada yang bagus dan ada juga  yang tidak bagus. Saya telah memilih traffic exchanges yang terbaik untuk anda promosikan link Neobux atau sebarang PTC anda.

Traffic Exchanges dibawah adalah antara pertukaran lalu lintas yang terbesar, dengan pangkalan pengguna dengan lebih daripada 700,000 ahli. Laman-laman web ini tidak boleh diabaikan jika anda ingin mendapatkan ramai rujukan. Sistem mereka adalah mudah untuk digunakan dan mereka mempunyai banyak medium untuk promosi, contohnya promosi laman web, banner dan juga ‘text ad’. Anda juga boleh mendapatkan sedikit wang tunai daripada melayari laman traffic exchanges ini. Baca penerangan lengkap berkenaan Traffic Exchanges DISINI

Klik pada banner dibawah untuk mendaftar. Lihat cara menggunakan traffic exchange Easyhits4u DI SINI.

Cara penggunaan adalah sama untuk traffic exchange yang lain.

Senarai Traffic Exchange

# 1 – EasyHits4U

The Most Popular Traffic Exchange

#2- Hitlink

#3 -Traffic Swirl

 

#4- Fast Cash & Traffic

#5 TrafficSplash

#6- Hit2Hit

Hit2Hit

#7 HitsBoosterPro

HitSafari - Explore the wonders of great traffic

#8 HighHits

HitSafari - Explore the wonders of great traffic

#9 TrafficAdBar

#10 Hit Safari

HitSafari - Explore the wonders of great traffic

Apa yang perlu saya lakukan?

Apa yang anda perlu lakukan adalah mendaftar di laman web mereka dan mula melayari laman web untuk mendapatkan kredit, dan menggunakan kredit tersebut untuk mempromosikan link rujukan anda. Tetapi sudah tentu, proses ini perlu dilakukan dengan betul, jika tidak, anda akan membazirkan kredit anda dan masa anda.

Cara meletakkan link untuk promosi Neobux/Clixsense/Nerdbux anda di trafffic exchange Easyhits4u:

1. Klik pada My Sites

 

e4u

2. Skrol kebawah dan klik pada ‘Add a new site”. Masukkan link Neobux/Clixsense/Nerdbux anda.

e4u1

3.  Klik pada ‘add site’. Setelah link anda telah di masukkan, masukkan jumlah kredit yang anda mahu untuk pertukaran trafik, kemudian klik ‘Assign’. Selamat mencuba!

e4u2

Cara klik iklan lebih cepat

Salam sejahtera,

Hari ni saya nak tunjukkan cara klik iklan lebih cepat dengan Clixsense, Neobux, Ojooo dan lain-lain program PTC. Jika anda masih baru dengan program klik iklan dapat duit (PTC- paid to click), dan masih belum faham cara klik iklan, lihat cara klik iklan di sini > CARA KLIK IKLAN DAPAT DUIT

Untuk mengklik iklan bagi satu-satu program, tentulah akan mengambil masa, jadi saya akan tunjukkan cara untuk klik iklan lebih cepat, iaitu keenam-enam laman web sekaligus. Biar cepat, tapi sistematik!

Cara klik iklan lebih cepat

1. Sebaiknya gunakan browser Mozilla Firefox, pastikan bookmark toolbar ada di browser anda, caranya.. klik pada View——> toolbars—> bookmarks toolbar.

bookmark

2. Kemudian buat satu folder bertajuk PTC. Caranya letak cursor pada bookmark toolbar (pada gambar dibawah, ditunjukkan dengan anak panah hitam tu) kemudian right-click mouse anda dan pilih new folder

bookmark1

 

3. Namakan folder ni PTC. Klik Add.

bookmark2

4. Buka laman web Neobux login, kemudian bookmark laman web ini kedalam folder PTC tadi. Caranya klik bookmark this page—–>bookmark toolbar——->folder PTC. Kalau tak nampak folder PTC tu, klik tanda yg saya bulatkan dalam gambar dibawah. Kemudian klik “Done”.

bookmark4

 

bookmark3

5. Buat perkara yang sama untuk Clixsense, Ojooo dan lain-lain laman PTC. Sekarang, setiap kali anda ingin melihat iklan, klik pada folder PTC dan klik “Open all in tabs”

6. Keenam-enam laman web akan dibuka, login kesemuanya dan klik pada View Ads

7. Untuk bergerak dari satu-laman web ke laman web yang lain, tekan butang Control dan Tab pada keyboard laptop anda, maka anda dapat bergerak dari satu laman web ke laman web yang lain dengan lebih cepat. Semasa website Clixsense sedang loading, maka anda boleh klik iklan Neobux atau Ojooo, jadi dapat klik iklan lebih cepat dan menjimatkan masa.

keyboard

 

8. Setelah melihat iklan dan akaun anda telah dikreditkan dengan upah melihat iklan, tutup iklan yang dah anda tengok tu dengan segera, nanti confuse pulak nanti. Selamat mencuba!

 

Apakah perbezaan Autopay dan Autorenew dalam Program Neobux?

Apakah perbezaan antara Autopay dan Autorenew dalam Program Klik Iklan Dapat Duit Neobux?

Autopay

Jika anda mengaktifkan AutoPay, pada klik pertama yang dibuat oleh rujukan sewa anda setiap hari, anda akan membayar untuk memastikan rujukan itu disewa semula pada hari berikutnya. Pada asasnya, anda akan membayar satu hari terlebih dahulu dari tarikh akhir rujukan sewa anda. Kosnya akan ditolak daripada baki sewa anda.

Jika rujukan sewa anda tidak klik, anda tidak akan membayar untuk hari yang berikutnya.

Jadi, bayangkan anda menyewa 50 rujukan sewa dengan perbelanjaan $ 10 untuk sewa sebulan. Daripada membayar $ 10 lagi pada bulan berikutnya (renew), anda boleh membayar untuk mereka setiap hari, berdasarkan klik pertama yang dibuat oleh rujukan sewa tersebut pada satu-satu hari.

Sebenarnya anda akan lebih menjimatkan wang dan anda tidak akan kehabisan rujukan. Juga, anda tidak perlu bimbang tentang tarikh akhir. Ia adalah lebih mudah untuk membayar dengan cara ini, ia juga lebih murah untuk anda kerana anda dapat menjimatkan wang untuk menyewa rujukan sewa yang aktif sahaja. Ini sesuai untuk ahli Standard yang tidak mempunyai rujukan sewa yang ramai.

Jika baki sewa anda tidak mempunyai dana yang mencukupi, ia akan memotong baki utama anda. Jika kedua-dua baki tidak mempunyai dana yang mencukupi, ia tidak akan dicetuskan dan hanya akan bekerja lagi apabila salah satu daripada baki mempunyai dana yang cukup.

Autorenew

AutoRenew adalah proses pembaharuan rujukan sewa anda secara automatik.

AutoRenew berfungsi setiap hari dan memanjangkan tarikh akhir rujukan anda berdasarkan tempoh pembaharuan yang anda pilih dan masa sebelum tamat. Anda boleh mengaktifkan AutoRenew dengan cara yang sama yang anda lakukan dengan AutoPay.

Untuk Autorenew, ada dua pilihan akan diberikan:

Tempoh/Period: Ini adalah masa untuk sewa rujukan anda dilanjutkan. Anda boleh memilih mana-mana tempoh pembaharuan manual biasa (15, 30, 60, 90, 150, dan 240 hari). Ada sedikit diskaun yang diberikan bagi setiap tempoh (kecuali bagi 15 hari).

15 hari – tiada diskaun
30 hari – 5% diskaun
60 hari – 10% diskaun
90 hari – 18% diskaun
150 hari – 25% diskaun
240 days – 30% diskaun

Sebelum/ Before: Masa sebelum pembaharuan automatik akan dicetuskan. Anda boleh memilih berapa hari yang anda mahu sebelum tarikh akhir sewa untuk fungsi autorenew rujukan anda dicetuskan.

Auto renew sesuai jika anda seorang upgraded akaun (Golden/Ultimate), baki dalam akaun yang banyak serta mempunyai rujukan sewa yang ramai.

Saya cadangkan anda memilih fungsi Autopay untuk rujukan sewa anda.

Cara mengaktifkan fungsi Autopay

1. Klik pada username anda

2. Kemudian klik pada “Referals”.

3. Pilih berapa ramai rujukan sewa yang anda inginkan. Ini berdasarkan baki dalam akaun anda, samada akaun sewaan(rental balance) atau akaun utama anda (main balance). 3 rujukan sewa berharga 0.6 usd, 5 rujukan berharga 1 usd, 10 rujukan berharga 2 usd, begitulah seterusnya, setiap orang rujukan sewa berharga 0.2 usd.

4. Anda juga boleh menambahkan wang dalam akaun sewaan anda, caranya ialah dengan mengklik butang disebelah kanan ” Add funds”

5. Kemudian boleh pilih cara anda nak lakukan pembayaran. Boleh guna Paypal atau Payza.

Selamat mencuba!

 

Strategi Buat Duit Dengan Clixsense

Salam sejahtera. Kali ini saya akan berikan panduan bagaimana caranya hendak buat duit dengan Clixsense. Kalau nak berjaya dalam sesuatu program klik iklan PTC, mestilah kena ada caranya/strategi. Tujuannya ialah untuk menjana pendapatan sampingan hanya dari rumah dari depan komputer anda dengan Program Buat Duit Clixsense. Yang penting, anda boleh buat duit dengan program klik iklan yang tidak memerlukan sebarang MODAL!. Lihat step-step dibawah:

1. Teruskan mengklik iklan setiap hari di Clixsense. Untuk buat duit di Clixsense akan mengambil masa kerana sebagai ahli akaun Standard iaitu akaun percuma, bayaran yang anda terima ialah sehingga 0.01 usd setiap iklan yang anda lihat.

2. Ajak rakan-rakan menyertai Clixsense di bawah link anda. Untuk mendapatkan link anda, klik pada username anda. Kemudian klik pada ” Account Summary”.

3. Copy link anda di bawah My Affiliate details

4. Dengan link ini anda boleh email rakan-rakan atau ‘post’kan link anda di Facebook supaya mereka boleh mendaftar melalui link anda. Lihat kepentingan mempunyai downline yang ramai  dan panduan menjemput rakan-rakan menyertai program buat duit Clixsense DISINI. Buat setiap hari untuk menambahkan bilangan downline ANDA.

5. Teruskan mengklik iklan sehingga anda mempunyai wang sejumlah USD 17.00 dalam akaun dan gunakan wang ini untuk meng”upgrade” akaun ke akaun PREMIUM. Bayaran ini adalah untuk SETAHUN. Dengan akaun Premium, anda mendapat upah yang lebih untuk melihat iklan.

6. Jika anda mempunyai kad kredit, anda boleh juga meng’upgrade” ke akaun Premier dengan harga usd 17 atau dalam Rm 60 untuk bayaran setahun. Sila lihat kelebihan akaun ini di “Premium Account”.

7) Postkan sekurang-kurangnya satu post (tulis mengenai peluang buat duit Clixsense: eg: Jom klik iklan!)  dan masukkan link affiliate ANDA sendiri, letak di wall facebook anda..ia adalah sebagai satu usaha untuk mengembangkan network Clixsense anda sendiri! Saya cadangkan anda post di wall facebook anda seminggu sekali.

8) Boleh buat satu blog menggunakan blogspot (ia adalah percuma) tentang program klik iklan dapat duit ni. kemudian berikan  nama blog anda pada rakan2 untuk join di bawah link clixsense anda.

Selamat mencuba!

***Jangan post sembarangan dengan banyak menggunakan autoposter kerana facebook akan memblack-listkan clixsense. Ini adalah dikira spam!

 

Saya tiada downline, bagaimana saya nak buat duit dengan Neobux?

Cara But Duit Dengan Neobux Tanpa Sebarang Rujukan Langsung.

Jika setiap klik saya hanya dapat sedikit duit, sampai bila saya nak klik iklan untuk keluarkan duit?

Sebenarnya ada cara untuk membuat duit dengan Neobux. Anda perlu ada strategi. Yang terbaik ialah jika anda dapat rujukan langsung, iaitu mengajak rakan-rakan masuk ke dalam bisnes ini dan menjadi ahli yang aktif, maksudnya mengklik iklan setiap hari. Akan tetapi jika anda seorang yang tak pandai menaja atau tak nak menaja, anda boleh menyewa rujukan.

Jika anda menghadapi masalah untuk mendapatkan rujukan langsung, anda tidak perlu bimbang kerana  Neobux membolehkan setiap ahli untuk menyewa rujukan yang akan bekerja dan mendapatkan wang untuk kita.

# 1 Daftar di sini:

 

# 2 Setelah mendaftar, kini  anda perlu klik semua iklan terutamanya iklan berwarna oren, kerana ia diwajibkan supaya anda akan dapat bayaran dari rujukan sewa anda di masa hadapan.

fixedad

Anda juga boleh bermain Adprize dan jika anda bernasib baik anda boleh menang $ 0.50, $ 10, $ 20, $ 50 atau malah keahlian emas yang bernilai $ 90. Ramai ahli telah menang dalam adprize, boleh check tentang Adprize di dalam forum Neobux jika anda mahu.

# 3 Setelah mencapai $ 3.0 di dalam akaun, sekarang anda boleh mula menyewa rujukan. Kosnya ialah $ 0.6 anda boleh sewa 3 orang rujukan, simpan baki dalam akaun untuk kegunaan recycle rujukan sewa yang tak aktif. Kemudian hidupkan ciri-ciri autopay.

# 4 Teruskan mengklik iklan setiap hari dan kumpulkan lagi wang untuk menyewa rujukan. Terus lakukan kaedah ini sehingga anda mencapai 300 disewa rujukan yang akan memberi anda $ 6 sehari.

# 5 Apabila anda telah mencapai maksimum 300 rujukan, berhenti menyewa rujukan dan kumpul wang sehingga $ 90 untuk menaik taraf keahlian anda ke Golden untuk menggandakan pendapatan anda.

# 6 Sebaik sahaja anda adalah ahli emas, anda perlu menyewa sehingga 2000 rujukan dan anda boleh mendapat sehingga $ 80 sehari.

# 7 Untuk menambah lagi pendapatan, anda boleh upgrade ke akaun Ultimate untuk mendapat $ 160 sehari.

 

Saya ada membuat Panduan Strategi Neobux dalam bentuk pdf, boleh dapatkannya disini. Klik PANDUAN STRATEGI NEOBUX

Semua ini akan mengambil masa, ini bermakna anda tidak boleh berputus asa, jadilah seorang yang optimistik dan bekerja keras. Tidak ada cara mudah untuk mendapatkan wang. Hanya skim cepat kaya atau laman web penipuan yang akan memberitahu anda bahawa anda boleh mendapat wang tanpa melakukan apa-apa. Percayalah.

Dapatkan Panduan Strategi Neobux Secara PERCUMA.

Apabila saya mula-mula menyertai NeoBux beberapa bulan yang lepas, saya rasa mustahil untuk menjana pendapatan yang baik apabila melihat bayaran melihat iklan hanyalah satu sen per klik. Masa tu saya masih baru dengan Neobux jadi tiada sebarang pengetahuan berkenaan NeoBux apatah lagi mempunyai strategi untuk berjaya dalam Neobux, oleh itu saya tak berapa serius dalam peluang ni.

Walau bagaimanapun, tidak lama kemudian saya telah terbaca berkenaan Panduan Strategi Neobux di internet yang menerangkan bagaimana untuk menyewa rujukan dan semenjak tu saya mula melihat NeoBux sebagai perniagaan yang tidak hanya “Paid To Click sites (PTC)” tetapi satu peluang buat duit yang lumayan jika dilakukan dengan teknik yang betul. Mempunyai rujukan adalah satu-satunya cara anda akan membuat wang sebenar dengan apa jua laman PTC, jika anda hanya klik iklan ia akan mengambil masa yang lama untuk mendapatkan wang. Dengan mempunyai rujukan yang ramai dibawah anda yang aktif, anda akan mendapat bayaran setiap bulan untuk setiap iklan yang mereka lihat.

Setelah mencuba sendiri menyewa rujukan untuk Neobux, saya mula nampak peningkatan dari segi bayaran yang saya dapat setiap bulan. Dengan ini, saya telah menterjemah panduan yang saya jumpa di internet dan berkongsi dengan anda prinsip-prinsip asas menyewa rujukan NeoBux, bagaimana untuk menguruskan rujukan NeoBux anda, bagaimana untuk mempunyai rujukan langsung secara PERCUMA yang ditambah ke akaun anda secara automatik dan lain-lain Tips & Trik untuk program Neobux.

Panduan ini adalah KRITIKAL dan penting untuk kejayaan anda dalam program klik iklan dapat duit Neobux. Setiap ahli NeoBux perlu membaca panduan ini kerana terdapat teknik sebenar menjana pendapatan tambahan dengan program klik iklan dapat duit seperti Neobux. Ia adalah sebagai satu penyelesaian untuk isu-isu atau masalah biasa yang dialami oleh ahli-ahli NeoBux.

Cara Mendapatkan Panduan Strategi Neobux.

Panduan Strategi Neobux ini akan saya berikan secara PERCUMA kepada semua downline Neobux saya.

 

Langkah 1.

Klik pada banner di bawah untuk mendaftar ke dalam program Klik Iklan Dapat Duit Tanpa Modal Neobux.

 

Langkah 2

Klik sini ::::::> “Panduan Strategi Neobux” selepas mendaftar Neobux. Saya akan hantarkan panduan ini ke email anda secara Percuma!

Sekian terimakasih.

Kerja Sambilan Dari Rumah Tanpa Modal

Adakah terdapat kerja sambilan yang dapat
dilakukan di rumah tanpa perlu keluarkan modal?

Salam sejahtera. Jika anda seorang pelajar lepasan SPM, suri rumah, atau pelajar Universiti / Kolej ( sedang cuti semester ) mahupun seorang penganggur yang belum ada rezeki dapat kerja, rugi la jika tak gunakan masa terluang tu untuk buat duit online dengan kerja sambilan dari rumah tanpa modal. Ya, ianya tanpa modal. Apa yang perlu hanyalah sebuah komputer dan talian internet! Anda boleh buat kerja sambilan ini sambil-sambil buat kerja utama anda kerana kerjanya cuma klik iklan, biarkan iklan tu berjalan (tak perlu tengok pun iklan tu) dan ianya cuma ambik masa 15-30 minit je sehari.. Tak kira anda seorang pelajar, penganggur, kakitangan kerajaan atau swasta, malah makcik-makcik pun boleh kalau boleh klik-klik dekat komputer tu..

Saya buat blog ni sebab nak kongsi pengalaman dan cara buat duit di internet dengan kerja sambilan tanpa sebarang modal walaupun 1 sen di internet.. dah ramai orang yang cuba buat klik iklan dapat duit ni sebagai kerja part time dari rumah, namun saya nak ingatkan bahawa program ini berkonsepkan: “Anda Buat, Anda Dapat”. Kalau rajin klik, dapatlah banyak upah, kalau tak klik tak dapatlah. Upahnya dalam nilai USD dan kerjanya senang: klik -klik sahaja. Jika nak income cepat naik untuk pendapatan tambahan yang lumayan, kena ajak sekali kawan-kawan join program ini ..kerana setiap klik yang dibuat oleh kawan-kawan atau orang di bawah anda akan memberi komisyen kepada anda. Ya, mereka klik, anda pun dapat komisyen. Boleh tengok bukti income dibawah.

Sekarang ni bukan senang nak cari duit, jika anda suka online, rajin buka facebook dan kerja memang mengadap komputer saban hari, eloklah sambil-sambil kerja tu, buat kerja klik iklan ni. Oh ya, tapi nak klik-klik ni guna laptop atau desktop ye, bukan handphone!

Jika anda boleh klik?..anda boleh buat duit dengan 2 cara:
  1. KLIK IKLAN DAPAT DUIT- Program ini dinamakan program Paid To Click (PTC). Untuk buat duit online dengan PTC ni, ada banyak syarikat pengiklanan yang menawarkan kerja klik iklan dapat duit, contohnya Ojooo, Neobux, Wordlinx, Buxcap dan Scarlet- Clicks. Keahlian Neobux sekarang telah mencecah 6,591,209 (lebih 6 juta) dan keahlian diterima dari seluruh dunia..
  2. KUMPUL BITCOIN PERCUMA. Kumpul bitcoin ni macam kumpul emas- nilainya semakin meningkat, jangan tak tau anda boleh kumpul secara percuma je..Untuk kumpul bitcoin percuma baca di bahagian akhir post ini.

Saya tunjukkan PROGRAM KLIK IKLAN DAPAT DUIT dulu.

1. Ojooo

Ojooo adalah satu program klik iklan dapat duit yang sedang berkembang pesat dari negara German. Ojooo ni best sebab upah dia lebih sikit…0.001 hingga 0.005 usd. Jika anda menaja, komisyen 50% akan diberi dari  setiap klik  rujukan anda. Satu ciri yang sangat istimewa pada Ojooo adalah bonus rujukan. Bagi setiap 100 dan 1000 klik dari rujukan anda pada setiap jenis iklan, anda akan mendapat bonus sehingga 50 $! Beli keahlian premium dan perolehi  10 $ dari setiap pembelian upgrade rujukan anda.

Klik DAFTAR OJOO DI SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar Ojooo.

Boleh rujuk PANDUAN DAFTAR OJOOO DISINI (klik).

Lihat CARA KLIK IKLAN OJOOO DISINI (klik).

Lihat CARA NAK DAPAT DOWNLINE OJOOO DISINI (klik)

Lihat CARA WITHDRAW DUIT OJOOO KAT SINI (klik)

2.NeoBux

Telah berjalan dan membayar sejak tahun 2008. Laman web ini adalah cukup baik jika anda boleh refer/taja ahli. Keistimewaan Neobux: boleh menyewa refferals/tajaan untuk harga yang kecil, yang akan meningkatkan income anda, dan dengan itu boleh sewa lebih banyak refferals lagi, seterusnya menambah pendapatan. Satu syarikat PTC yang terkenal dengan pembayaran serta merta dan dipercayai. Anda juga boleh melakukan tawaran dan kerja lain untuk menjana pendapatan sampingan. Anda boleh withdraw apabila anda telah mencapai USD 2.00. Jika berminat untuk mencuba, sila daftar Neobux di DAFTAR NEOBUX DISINI.

3. Scarlet- Clicks

Scarlet-Clicks adalah P.T.C yang dibuka pada tahun 2009. Sebagai ahli percuma, anda akan mendapat 40% daripada nilai klik rujukan anda, dan jika anda upgrade ke ahli berbayar akan mendapat 100%.
Sebagai pengguna percuma, anda akan dapati kira-kira 30-35 iklan setiap hari untuk di klik, dan julat nilai antara 0.0002 dan 0.001usd iaitu purata anda dapat kira-kira $ 0.01-0.015 usd setiap hari.

Kaedah pembayaran diterima: Bitcoin, Paypal, Skrill dan PerfectMoney. Nilai pengeluaran minimum ialah $ 2usd.

Klik DAFTAR SCARLET CLICKS SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar Scarlet Clicks.

4. GPT Planet

Ditubuhkan sejak tahun 2010. Syarikat ini beroperasi oleh pemilik yang bernama Dimitrios Kornelatos dari Athens, Greece. Anda boleh mendapatkan $ 0.0002 sehingga $ 0.001 dari setiap klik. Tiada limit downline yang anda boleh cari, lagi ramai downline anda, lagi cepat income anda bertambah

Klik DAFTAR GPT PLANET DI SINI atau klik banner di bawah untuk mendaftar dengan GPT Planet.

5. Clixblue

Ini satu lagi laman PTC yang boleh dipercayai, sejak 2014. Ahli boleh mendapat wang tunai dan hadiah-hadiah dengan melihat laman web, jawab survey dan lain-lain. Ianya percuma untuk membuat akaun di sini. Jana pendapatan sehingga $ 0.001 usd per klik.

DAFTAR CLIXBLUE DI SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar dengan Buxcap.

6. Clixsense. Laman web ini telah dimulakan sejak tahun 2007, sebelum ini ia adalah salah satu laman web PTC (paid to click) yang paling terkenal, akan tetapi, mulai 15 Julai 2017, tiada lagi program klik iklan. Anda boleh menjana pendapatan tambahan dari Clixsense dengan menjawab survey, melakukan offer dan tasks. Survey mereka bukan saja  dalam bahasa Inggeris tapi ada juga survey bahasa Malaysia. Boleh cuba jawab survey. Klik Daftar Clixsense atau klik pada banner di bawah untuk join. Boleh keluarkan duit jika ada minima USD 10 dalam akaun Clixsense anda. Klik sini untuk panduan Cara Daftar Clixsense

7. Wordlinx

Wordlinx , syarikat dipunyai dan diuruskan oleh Rogue Media, United Kingdom adalah laman PTC yang telah dilancarkan secara rasmi sejak Oktober 2003 (dah lebih 10 tahun), salah satu paid to click site yang paling tua dan terbukti menyediakan perkhidmatan pengiklanan yang genuine/sahih. Banyak ciri-ciri membuat Wordlinx satu sistem yang selamat, seperti: syarikat yang didaftarkan, perlindungan ddos, kakitangan berdedikasi dan professional, pelan perniagaan yang stabil, sokongan yang sangat baik, pembayaran segera, forum dan admin yang aktif. Anda boleh buat microtasks Wordlinx. Dulu ada iklan untuk klik, tapi sekarang hanya ada tasks saja. Saya hanya klik Daily Prize je setiap hari, kadang2 dapat cash!

Klik DAFTAR WORDLINX DI SINI atau klik banner dibawah untuk mendaftar Wordlinx.
WordLinx - Get Paid To Click

Komisyen

  1. Untuk PTC Ojooo dan Wordlinx, anda boleh guna Paypal. Jika guna Paypal, dari Paypal boleh withdraw ke akaun bank tempatan. Sila Daftar Paypal, lihat CARA DAFTAR PAYPAL
  2. Untuk Neobux, Clixsense, GPT Planet dan Scarlet-Clicks, komisyen anda akan dibayar ke akaun Skrill anda. Kemudian dari akaun Skrill, anda boleh keluarkan duit ke bank Maybank. Untuk itu, anda perlu mendaftar dengan Skrill. Rujuk Panduan Pendaftaran Skrill: CARA DAFTAR SKRILL DI SINI. 

Sekali lagi saya katakan bahawa anda tidak boleh menjadi kaya dalam satu hari dengan program klik iklan seperti ini. Ianya bersifat sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit. Program ini jenis: ANDA BUAT, ANDA DAPAT.

Cara buat duit kedua ialah: KUMPUL BITCOIN SECARA PERCUMA =>KLIK SINI UNTUK CARANYA — mesti join!

Terimakasih, dan selamat mencuba.

Refban: Cara Buat Duit Dengan Website..

Anda Dibayar Jika Anda Meletakkan Banner Refban Di Website Anda!

Adakah anda mempunyai website? Tak kiralah samada blogspot atau anda mempunyai domain anda sendiri. Kini ada satu peluang mendapatkan duit tambahan hanya dengan meletakkan kod html refban di website anda. Dengan memperlihatkan atau “display” banner Refban, anda akan dibayar setiap hari! Ini oeluang yang sangat bagus terutamanya jika anda mempunyai website yang mempunyai pengunjung yang ramai. Kerjanya mudah sahaja..hanya copy dan paste kod html! Yang penting, ianya PERCUMA.

Kelebihan Refban:

1) Refban membayar anda satu amaun yang tetap setiap hari jika anda mempamerkan banner mereka di website anda.

2) Refban membayar anda jika anda merujuk sesiapa sahaja (free member) yang juga merujuk orang lain yang aktif sebanyak 10 level. Aktif disini bermaksud mereka yang meletakkan banner (publisher) atau mereka yang membeli pengiklanan di Refban (advertiser).

3) Refban membayar komisyen jika ahli tajaan anda (downline) membeli pakej pengiklanan.

Cara Buat Duit Dengan Refban.

1) Register dulu dengan Refban. Klik banner dibawah untuk mendaftar. Anda akan dapat USD 5.00 percuma!

Referral Banners

2) Setelah mengesahkan email anda, login ke back office, klik pada “Publish”

3). Klik pada “Generate Code”, kemudian isikan maklumat yang diminta.

4) Copy code yang diberi, kemudian masukkan ke website anda.

5) Cara nak letak kod html di website

Masuk ke dashbord blog anda, klik pada appearance-widget,

6) Kemudian paste/tampalkan kod tersebut pada ruangan “text” anda. jangan lupa klik “Save”!

7) Itu saja caranya, senangkan..Berapa upah yang anda dapat? Sebagai Free member, anda akan dapat upah 0.05 USD setiap hari jika anda memaparkan banner refban di website anda. Sebagai advertiser (anda membeli iklan) anda akan dapat bayaran 0.10 USD setiap hari!

Selamat mencuba..

 

 

Promosikan link Clixsense/Neobux/Nerdbux anda di EasyHits4U

Sebelum saya menerangkan cara nak promosikan link bisnes online anda seperti Clixsense/Neobux/Nerdbux anda di Easyhits4u. Jika anda belum menyertai Easyhits4u boleh join DI SINI terlebih dahulu. Anda boleh menyertai Easyhits4u sebagai ahli percuma/upgraded (berbayar).

The Most Popular Traffic Exchange

Bagaimana cara nak promosi sambil BUAT DUIT/ jana pendapatan tambahan di Easyhits4u ? Caranya sangat senang kerana anda perlu layari laman web atau “surfing” untuk mengumpulkan kredit dahulu. Kredit yang anda perolehi pula digunakan kembali untuk anda “allocate”kan atau anda berikan kepada blog/website/link PTC (program paid to click) yang akan anda promosikan atau boleh juga gunakan kredit tersebut untuk iklan banner atau iklan teks.

EasyHits4U sesuai untuk buat promosi website/blog, kerana Easyhits4u menerima sebarang jenis laman web dalam apa jenis bahasa sekali pun, sebelum ini minimum mesti 80% pakai bahasa Inggeris. Saya juga ada mempromosikan blog saya di Easyhits4u. Namun berbeza jika anda mendaftarkan iklan banner ataupun iklan teks, mereka akan periksa terlebih dahulu, dan kebenaran boleh disiarkan atau tidak di easyhits4u akan diberikan di ruang “My Banners” atau “My Text Ads”.

Surfing di EasyHits4U ada 2 jenis iaitu:
15 sec-untuk ahli Premium (anda akan dapat 1.0 kredit setiap surfing)

20 sec- untuk ahli Percuma/Standard (anda akan dapat 1.0 kredit setiap surfing)

Setiap 1000 sites yang anda surf/layar, anda akan dibayar $0.30 usd. Yang paling bestnya, jika anda mempunyai downline, setiap 100 sites yang mereka layar anda akan mendapat $0.10 usd!
Bayaran minima untuk withdraw duit ialah usd 3.00, wang ini akan dibayar ke akaun Paypal dan Payza anda. Daftar Paypal jika anda belum mendaftar. Ikut panduan daftar PayPal disini

Cara Surfing/Melayari Website Di Easyhits4u

Setelah anda login, pada homepage anda, pilih salah satu jenis surfing (15 saat atau 20 saat).

easyhits

Klik pada butang tersebut, maka akan tampil halaman surfing dan pada bahagian kiri atas akan tampil seperti gambar berikut, jika timer sudah berubah menjadi “GO”.


Sekarang pilih salah satu gambar yang berkembar atau sama di kotak tersebut seperti yang saya bulatkan tu. Klik kat gambar tu. Pada kotak pertanyaan tersebut kadang-kadang muncul soalan seperti soalan matematik, jadi hanya perlu jawab sahaja. Anda akan dikreditkan selepas memilih gambar berkembar atau setelah menjawab soalan dengan betul. Laman web lain pula akan muncul, tunggu timer jadi GO, kemudian klik lagi pada 2 gambar yang sama.

Jika anda melihat paparan seperti ini maka klik “Claim Your Prize Now”, lihatlah bonus apa yang anda dapat, samada kredit tambahan, banner impression atau text link impression, akan tetapi bonus dollar ($) biasanya hanya jika kita sudah surfing melebihi 200 sites pada hari itu.

Kalau anda belum join, boleh register DI SINI.

Pengalaman Saya di EasyHits4U
Saya gunakan laman EasyHits4U untuk meningkatkan trafik ke laman web saya iaitu untuk blog ini dan juga untuk mengiklankan bisnes online yang saya sertai, contohnya bisnes ini. Pada mulanya saya join untuk tingkatkan trafik ke laman blog saya, maklum saja blog baru, memang susah nak dapat pengunjung blog. Jika banyak trafik masuk ke laman blog kita, ini secara tidak langsung akan menaikkan page rank blog kita. Pengunjung dari Easyhits4u adalah dikira trafik pengunjung yang sah, walaupun bukan semua pelawat yang membaca blog kita tu..:-)

Untuk masuk EasyHits4U ini 100% PERCUMA dan cara kerjanya mudah je, hanya layari laman web dan klik gambar yang sama/jawab soalan di kotak sebelah kiri tu. Boleh buat sambil2 buat kerja kat computer tu. Kalau nak ikutkan memang la habuannya sikit sangat, tapi buat je secara santai, sikit-sikit, lama-lama akan jadi bukitkan…Lebih baik jika anda dapat taja rakan-rakan join. Kerana jika mereka surf sites, anda akan dapat sedikit komisyen (setiap 100 sites yang mereka layar anda akan mendapat $0.10 usd). Terutama rakan yang ada bisnes online yang ingin diiklankan.

Semasa pasang iklan tu boleh buat “advanced setting” , iaitu targetkan pengunjung dari Negara yang anda ingin mendapat pelawat, contohnya nak setkan blog anda supaya orang Malaysia je yang tengok, setkan nama Negara pada Malaysia. Kalau ada bisnes global bolehlah set nak iklan ke Negara Amerika ke, United Kingdom ke..ikut suka lah! Tapi advanced setting ni hanya untuk ahli yang upgrade je…  🙂
Klik iklan dapat duit tanpa modal! Bukan hanya trafik yang saya dapat tetapi duit $ 0.3usd setiap 1000 surf yang kita lakukan dan duit ini boleh keluarkan/withdraw setelah terkumpul $ 3.0 usd. Selain itu ada bonus yang bermacam-macam setiap kali kita dah surf 25, 50, 75, 100, 150, 200 sites, mulai dari kredit untuk mendatangkan trafik, pasang iklan teks, iklan banner hinggalah ke dollar usd.

Kalau kita rajin klik hasilnya agak bagus dan boleh mengalahkan penghasilan di paid to click (PTC) lain, kerana dalam sehari biasanya kita boleh surf antara 150 – 250 sites orang lain. Surf 200 sites/sehari ni taklah lama sangat, apalagi kita surf sambil-sambil buat pekerjaan lain kerana timernya tetap jalan walaupun kita buka halaman/pekerjaan lain. Dan yang lebih penting EasyHits4U terbukti membayar semua komisyen pada ahli-ahlinya. Belum lagi keuntungan hasil dari pengiklanan promosi produk atau cari downline/referal.

Saya jadi member yang upgrade Premium di Easyhits4u, sebab bila upgrade banyak kelebihannya, dapat bonus kredit, rate exchange yang bagus, tajaan atau referal percuma (maknanya dapat downline percuma), dapat kredit dari downline dibawah anda hingga 6 level, boleh iklan “unlimited” websites dan macam-macam lagi lah..boleh tengok benefit/faedahnya kat gambar kat bawah ni. Tapi jangan upgrade dulu, biasakan dulu dengan cara kerja easyhits4u, saya nasihatkan boleh upgrade jika anda ada bisnes nak iklan atau ada blog untuk dapatkan trafik, ok!

 

Bagaimana, ingin join sekarang ? Cuma klik DI SINI Dan segera isikan pendaftaran! Selamat mencuba!.

 

Cara Mendapat Downline Clixsense

Cara Mendapat Downline Dalam Program Klik Iklan Dapat Duit

Ajak rakan-rakan join anda dalam program klik iklan percuma ini. Merujuk orang join di bawah anda (Rujukan) adalah satu-satunya cara anda akan membuat wang sebenar dengan Clixsense, jika anda hanya klik iklan ia akan mengambil masa yang lama untuk mendapatkan wang. Jika anda mendapatkan orang ramai untuk menyertai program Clixsense di bawah anda, anda akan mendapat bayaran setiap bulan untuk klik yang downline anda buat.

Sebarkan web promosi anda.

Ini merupakan langkah terpenting. Anda tidak akan mendapat duit yang banyak hanya dengan melayari iklan yang diberikan, tetapi jika anda mempunyai referral/downline yang ramai, maka disinilah baru anda akan dapat merasakan jumlah komisyen yang sangat berbaloi dan benar-benar boleh dijadikan pendapatan sampingan yang lumayan.

Cara Mendapatkan Referal/Downline. Ianya Mudah sahaja!

1. Klik pada ” Account Summary” di bahagian atas laman web Clixsense (username anda).  Kemudian scroll ke bawah dan dapatkan link affiliate anda contoh:  http://clixsense.com/3741680

<

 

3. Jemput rakan-rakan anda menyertai Clixsense dengan menghantar email kepada mereka. Jangan lupa masukkan link affiliate Clixsense anda dalam email tersebut. Contoh ayat: Jom buat duit dengan program klik iklan dapat duit ini! (Letakkan link affilate)

4. Senang je nak jemput rakan….lakukan setiap hari dan lihat perbezaannya dalam akaun anda!