Kumpul Bitcoin Percuma

Kumpul Bitcoin Secara Percuma.

Salam sejahtera,

Hari ni saya nak ajak semua pembaca mengumpul bitcoin secara percuma, tanpa sebarang modal. Tapi sebelum tu anda semua mesti tahu dulu apakah itu bitcoin. Bitcoin (BTC) adalah mata wang digital baru dan rangkaian pembayaran yang mengubah cara orang menggunakan wang. Bitcoin adalah matawang yang TIADA  negara boleh mengawalnya, bermula tahun 2009 dicipta oleh Satoshi Nakamoto. Bitcoin telah diterima pakai diseluruh dunia, jika tak percaya, cuba google dan lihatlah hasil carian itu.

Baca lagi: Apa Itu Bitcoin kat sini (klik)

Macamana nak kumpul Bitcoin percuma tanpa sebarang modal?

Saya belajar bahawa bitcoin ni mempunyai unit yang lebih kecil yang dipanggil Satoshi, ia adalah kira-kira 100 juta daripada Bitcoin (1 Bitcoin = 100,000,000 satoshis). Kita boleh dapatkan satoshi secara percuma dengan menyertai Faucet Bitcoin.

Faucets adalah laman web yang memberikan satoshis percuma apabila anda melawat laman web mereka. Anda boleh mendapat kira-kira 100 – 10.000 satoshis pada satu masa.

Saya mampu untuk mendapatkan 10,000 satoshis pertama saya dalam masa 3 hari saja dengan mendaftar secara percuma di Bonus Bitcoin. Bonus Bitcoin adalah faucet bitcoin yang membenarkan anda mengumpul satoshi sehingga 5,000 Satoshi setiap 15 minit secara PERCUMA.
Juga, pada akhir setiap hari ( sekitar tengah malam UTC) anda akan menerima 5 % bonus automatik ditambah kepada baki akaun semasa anda – dengan syarat anda membuat sekurang-kurangnya satu claim/tuntutan pada hari sebelumnya.

Anda boleh memohon pengeluaran pada bila-bila apabila jumlah satoshi anda adalah mencapai sekurang2nya  10,000 satioshi . Tiada yuran untuk ini. Semua permintaan pengeluaran diproses dan dibayar terus kepada wallet Bitcoin anda dalam tempoh 24 jam.
Bonus Bitcoin juga menjalankan program affiliate / referral sangat murah hati: ajak rakan-rakan dan rakan-rakan anda untuk mendaftar menggunakan referral link anda dan anda layak menerima komisen 50 % dari tiap-tiap tuntutan yang mereka buat dari faucet Bonus Bitcoin.

Jom daftar Bonus Bitcoin dulu untuk kumpul bitcoin percuma ni

Langkah satu:
1. Daftar Faucet Bitcoin. Klik pada banner di bawah

2. Masukkan email dan password anda dan klik register.

bitcoin

3. Buka email anda dan klik link pengesahan dari Bonus Bitcoin

bitcoin6

4. Lepas tu bolehlah sign in dan klik butang “I am not a robot”. Klik gambar yang dikehendaki pada captcha, jika dia suruh cari gambar RV, klik gambar yg ada RV.

bitcoin5

5. Klik Claim Now!

bitcoin2

6. Lihat jumlah satoshi yang anda dapat

bitcoin3

7. Anda boleh kumpul satoshi lagi selepas 15 minit. Kumpul sebanyak mungkin, setiap 15 minit boleh claim. Bila dah cukup 10,000 satoshi boleh withdraw ke Coinbox. Bila dah banyak boleh jual bitcoin ni di Coinbox. 1 bitcoin sekarang= 837 USD. Wow..dekat lebih RM 4k tu..Selamat mencuba!

Jika nak join beberapa lagi faucet kumpul bitcoin percuma, boleh baca post ini ===> APAKAH FAUCET BITCOIN (KLIK)

Langkah Dua:

Dimana nak simpan Bitcoin?

Sebelum memperoleh sebarang bitcoin, anda mesti mempunyai wallet Bitcoin. Ia adalah seperti dompet bitcoin, yang bertujuan untuk mengumpul satoshi yang anda dapat secara percuma tadi. Wallet Bitcoin pertama saya ialah Luno.

Buka akaun wallet Bitcoin anda, wallet ni akan digunakan untuk simpan satoshi yg anda kumpul nanti.

Jom ke Cara Membuat Wallet Bitcoin Address