Cara Withdraw Bitcoin Dari Bonus Bitcoin

Salam sejahtera,

Sihat ke hari ni? Saya harap anda gigih mengumpul bitcoin percuma setiap hari dari faucet2 bitcoin yang saya tunjukkan dalam post saya sebelum ini. Apabila dah banyak satoshi bitcoin, anda boleh keluarkannya ke dalam bitcoin wallet anda dan simpan bitcoin tu. Bila dah banyak, anda boleh jual bitcoin anda atau beli mesin mining bitcoin. Jadi hari ni saya akan tunjukkan cara withdraw bitcoin dari Bonus Bitcoin.

Lihat step by step cara withdraw bitcoin dari Bonus Bitcoin
  1. Login Bonus Bitcoin. Klik “Account”

2. Klik “Go To CoinPot”. CoinPot ni macam micro wallet tempat simpan satoshi anda.

3. Klik “Withdraw Bitcoin”. Make sure satoshi anda lebih dari 100,000 satoshi. Jika kurang dari 50,000 satoshi, ada fee 1000 satoshi akan dikenakan.

4. Masukkan jumlah bitcoin yang anda nak withdraw, masukkan address/alamat bitcoin anda dan masukkan password Bonus Bitcoin anda.

5. Kemudian ada paparan untuk Confirm, semak betul atau tak maklumat yg anda masuk tadi, kemudian klik Confirm.

6. Buka email anda dan klik link pengesahan yang diberikan. Anda mesti klik sebelum 60 minit, jika tidak permohonan btc akan terbatal.

7. Tunggu kemasukan bitcoin dalam bitcoin wallet anda dalam masa 48 jam. Selamat mencuba!

8. Realitinya: Tak sampai 24 jam, saya dah terima bitcoin dari Bonus Bitcoin di bitcoin wallet Luno!

 

Cara Kumpul Bitcoin Percuma di Multicoinfaucet

Salam sejahtera,

Hari ni saya nak tunjukkan cara nak kumpul bitcoin percuma dari faucet Multicoinfaucet. Nak claim senang je, boleh buka laman web multicoinfaucet ni sambil2 anda buat kerja harian anda.

Jika anda belum tahu mengenai bitcoin percuma,

Klik Sini Untuk Baca Apa Itu Kumpul Bitcoin Percuma

Sapa belum daftar, boleh DAFTAR MULTCOINFAUCET DI SINI

Cara kumpul bitcoin percuma di Multicoinfaucet

Login dulu di sini

 

 

2. Klik ” GO TO BITCOIN FAUCET”

 

3. Klik pada “Earn dan pilih Faucet”

 

4. Klik pada gambar yang disuruh, contoh: Truck dan klik “Claim bitcoins”

 

5. Anda boleh claim setiap 30 minit. Timer disediakan untuk anda. Selamat mencuba!

6. Nak kumpul bitcoin percuma di faucet-faucet bitcoin yang lain klik sini

 

Cara Keluar (withdraw) Duit Dari Payza

Salam sejahtera,

Alhamdulillah, Clixsense telah hantar bayaran upah klik iklan ke akaun Payza saya pada 2 May 2017 yang lepas.

Sebelum keluar duit dari akaun Payza, anda perlu verify dulu akaun Payza anda.

Lihat Cara Verify akaun Payza (klik)
Cara Keluar ( Withdraw) Duit Dari Payza

Hari ni saya tunjukkan pula cara keluarkan duit dari Payza, iaitu duit upah yang telah kita dapat dari Clixsense.

Secara ringkas:

Duit dari Clixsense===> Payza====>Bitcoin wallet====> barulah boleh masuk ke bank tempatan.

Memang panjang sikit rentetannya, tapi apa nak buat, sekarang dah tak boleh guna Paypal, kalau dulu:

Clixsense===> Paypal===> akaun bank tempatan

Step-stepnya:

  1. Login akaun Payza dulu. Boleh login kat sini. Kalau belum daftar baca Cara Daftar Payza
  2. Klik simbol keluarkan duit

3. Kemudian klik bitcoin, dari Payza tak boleh terus keluar ke akaun bank ye, kena keluarkan ke bitcoin wallet dulu.

4. Masukkan jumlah (usd) dan address wallet bitcoin anda. Sapa tak tahu mana nak dapat wallet bitcoin, baca ni dulu Cara Membuat Bitcoin Wallet

5. Lepas tu jika ada paparan untuk check , pastikan anda check betul2 jumlah dan fee yang dikenakan, jika setuju, klik continue. Kemudian anda akan dapat email Payza dah terima permohonan keluar duit dari Payza

6. Kemudian selepas 3 hari, saya dapat email mengatakan bitcoin tersebut telah di masukkan ke wallet bitcoin saya..Alhamdulillah senang je keluar duit dari Payza kan…

Jadi buka wallet bitcoin anda (Luno) dan check kemasukkan bitcoin tersebut. Selamat mencuba!

 

Cara Membuat Bitcoin Wallet/Address di Luno

Cara Membuat Bitcoin Wallet/Address Di Luno

Kali ini saya akan membuat tutorial yang sangat penting di dunia bitcoin iaitu membuat  bitcoin wallet atau dalam erti kata lain membuat Bitcoin Address yang fungsi nya untuk menyimpan bitcoin yang kita kumpul secara percuma tadi.

Untuk yang belum tahu apa itu wallet bitcoin sila baca artikel ini :
Apa Itu Wallet Bitcoin?

Cara Daftar di Luno untuk dapat Bitcoin Wallet Address
  • Mula-mula klik pada link berikut ===> Daftar Luno
  • Klik “Sign Up” pada sebelah kanan atas laman web tersebut
  • Isi email, password dan negara anda
  • Klik Sign Up

  • Jangan lupa catitkan email dan simpan password Luno anda, ianya rahsia dan tidak boleh diberitahu kepada orang lain. Ini berfungsi untuk recover akaun anda jika anda lupa detail akaun anda.
  • Buka email anda, dan cari email dari Luno untuk pengesahan email anda. Verify email anda dengan klik link pengesahan yang diberikan. Selesai pendaftaran..tahniah!

  • Selepas confirm email address, klik Continue..kemudian dia akan bawa ke back office bitcoin wallet Luno, klik let’s go.
  • Klik Verify Identity, masukkan nombor telefon anda, satu kod akan dihantar ke handphone anda.

  • Masukkan code untuk verify identity, kemudian masukkan personal details: nama dan no kad pengenalan, klik submit.
  • Selesai pendaftaran bitcoin wallet, tahniah!

Cara nak dapatkan bitcoin wallet address dari Luno

1. Login akaun Luno anda untuk ambil bitcoin wallet address anda (alamat bitcoin).  Pada home page, klik Receive

2. Setelah itu klik Address, ambil nombor yang panjang yang terpapar, itu adalah bitcoin wallet address anda. Address itu lah yang anda perlu masukkan jika anda nak semua bitcoin yang anda kumpul masuk ke wallet bitcoin anda. Copy alamat bitcoin tersebut untuk tujuan withdraw satoshi dari faucet bitcoin ke bitcoin wallet.

 

Contoh di web faucet bitcoin seperti Bonus bitcoin, anda akan diminta memasukkan Bitcoin Address maka masukkan lah address tu, lepas tu baru withdraw satoshi percuma.

Nota: Berhati-hati jika menggunakan software mencurigakan yang tidak dikenal pasti sebab ditakutkan mengandung Keylogger..(pencuri password)
 
Semoga artikel ini bermanfaat untuk anda…selamat mencuba!

Jika berminat nak tau cara cepat kumpul bitcoin baca ni

Kumpul Bitcoin Lebih Cepat Dengan Melombong Bitcoin

Salam sejahtera,

Sebelum ni saya dah tunjukkan cara nak kumpul bitcoin secara percuma, tetapi kerja mengumpul bitcoin secara percuma ni akan mengambil masa kerana kita hanya mengumpul unit-unit kecil bitcoin, iaitu satoshi. Untuk makluman: 100juta satoshi= 1 bitcoin.

Oleh kerana itu, selain kumpul bitcoin secara percuma ni setiap hari, saya menyertai program melombong bitcoin – bitcoin mining, ianya lebih cepat kumpul bitcoin tetapi memerlukan MODAL. Melombong Bitcoin ni bukan macam lombong emas yang menggunakan jengkaut atau mendulang emas, tetapi menggunakan sejenis komputer yang direka cipta khas yang dinamakan ASIC atau Application Specific Integration Circuit.

Semenjak bitcoin dicipta oleh Satoshi Nakamoto pada tahun 2009, sebanyak 21 JUTA bitcoin telah ditanam di dalam internet dan cara untuk mendapatkan bitcoin tersebut ialah 1 sahaja. *Melombong Bitcoin menggunakan komputer*

Untuk menyertai perlombongan bitcoin ini, anda perlu menyertai BITCLUBNETWORK.

Apakah Bitclub Network?

Bitclub Network adalah sebuah kelab perlombongan yg membuat
mining/perlombongan BITCOIN sejak tahun 2014 lagi. Ia adalah:

?% REAL BUSINESS.
✅ Bukan SCAM / Bukan  Money Game /Bukan Skim PONZI.
✅ Bukan Jual Produk.
✅ Bukan Rolling Point Sesama Ahli.
?% Bonus Menggunakan Bitcoin.
✅ Tak Perlu Menaja Untuk Cairkan Bitcoin.
Boleh Withdraw Terus KE BANK ANDA.
✅Tiada tempoh matang Withdraw.
✅Tiada Auto Maintain.

Bitclub Network sudah menembusi pasaran dunia! Bitclub sekarang bukan sekadar melombong bitcoin sahaja, malah mula melombong ETH, ETC, DASH ZCASH, XMR..semua ini adalah alternative coin yang bernilai tinggi di pasaran dunia.

Dalam dunia ni, ada 21 juta (21 000 000.00) bitcoin sahaja yang ditanam di internet. Setiap jam, bitcoin akan dikeluarkan dalam internet untuk dilombong oleh pelombong/miner.

Akan tetapi, hanya 210,000 BTC dikeluarkan dalam internet dalam masa 4 tahun. Bitcoin yang dikeluarkan itu akan berkurang sebanyak 50% untuk memastikan bahawa bitcoin ini kekal sebagai sesuatu yg *RARE/BERHARGA.*

2009 : Sebanyak 50 BTC/jam dikeluarkan
2012 : Sebanyak 25 BTC/jam dikeluarkan
2016 : Sebanyak 12.5 BTC/jam dikeluarkan

Oleh sebab kita sudah berada pada tahun 2016. Kita boleh melombong hanya 12.5 BTC sejam ataupun 300 BTC sehari.

Dengan ini, kita sangat bertuah kerana kita boleh turut melombong bitcoin dengan BitClub Network. Hasil daripada perlombongan 300 BTC sehari itu akan dibahagikan secara sama rata kepada ahli² BitClub Network mengikut share perlombongan masing².

Jika anda tidak percaya bahawa BitClub Network merupakan entiti yg menjalankan real business melombong bitcoin, Anda boleh rujuk link ini untuk kepastian,

click: blockchain.info/pools
*Anda boleh lihat semua pelombong2 yang sah di dunia. Cari bitclubnetwork di situ*

Berapa Hasil Bitcoin Yang Saya Dapat Dari Melombong Bitcoin?

INCOME PASIF
*(Bonus Pasif USD0.50¢ – USD$12 x 1000 hari)

*Bergantung Pd Pakej.

1. PAKEJ 1 (POOL1)
– RM3,000
– Anggaran profit USD$0.5 – USD$2 X 1000 hari.
-50% withdraw
-50% re-entry.

(Untung USD$2000 – 4000 + Nilai Bitcoin Semasa).

2. PAKEJ 2 (POOL2)
– Modal RM5,500- Anggaran Profit USD$2 – USD$5 X 1000 hari.
-60% withdraw
-40% re-entry.

(Untung USD$4000 – 10000 + Nilai Bitcoin Semasa)

3. PAKEJ 3 (POOL3)
– Modal RM10,500
– Anggaran profit USD$5 – USD$8 X 1000 hari.
-70% withdraw
-30% re-entry.

(Untung USD$10,000 – 16,000 + Nilai Bitcoin Semasa)

4. PAKEJ 4 (FOUNDER).
– Modal RM18,000
– Anggaran Profit USD$8 – USD$12 X 1000 hari.
-70% withdraw
-30% re-entry.

(Untung USD$16,000 – 24,000 + Nilai Bitcoin Semasa)

Nota: Kontrak melombong btc berterusan selepas 1000 hari sebab ada sistem repurchase pool (beli semula) setiap hari, jadi anda dapat income dari perlombongan bitcoin berterusan.

Fakta sekarang: Harga bitcoin meningkat

1btc= USD 1,004.45- Harga ni pada Februari 2017.

Sekarang tengok harga bitcoin:

Harga pada Ogos 2017: 1btc= USD 4378.16,

Jika anda tak percaya boleh check di website coindesk.com 

Kenaikan harga sekarang memang menguntungkan dengan syarat ANDA ADA BITCOIN!!! Anda akan dapat untung besar pada masa hadapan apabila anda SIMPAN BITCOIN dan cashkan Bitcoin itu semasa harga bitcoin dah benar2 tinggi..

Oleh itu saya nasihatkan anda join pelombongan bitcoin dan mula menyimpan bitcoin dari sekarang, sebab akan datang harga bitcoin pasti akan meningkat.

Ini adalah PELUANG REZEKI untuk anda..

InsyaAllah ada 2 saluran rezeki di sini.
1. *Saluran pasif* Kita perlu sabar menanti biarkan mesin perlombongan bekerja. Selepas 3 tahun anda dapat dapat kumpulkan aset lebih 3 x ganda bergantung pada nilai semasa bitcoin yang sentiasa meningkat.
2. *Saluran aktif* Anda boleh share link di bawah dgn rakan2 ada ganjaran komisyen. Jika dpt 1 cycle sehari pun anda sudah terima usd 200 ..

Anda boleh bermula melombong bitcoin dengan bermodalkan hanya RM3,000 untuk beli pakej pool 1.

Jika berminat, sila whatsapp saya di 013-3915979

Terimakasih

 

Cara Membuat Wallet Bitcoin Address

Cara Membuat Wallet / Bitcoin Address Di Coinbox

Kali ini saya akan membuat tutorial yang sangat penting di dunia bitcoin iaitu membuat wallet bitcoin atau dalam erti kata lain membuat Bitcoin Address yang fungsi nya untuk menyimpan bitcoin yang kita kumpul secara percuma tadi.

Untuk yang belum tahu apa itu wallet bitcoin sila baca artikel ini :
Apa Itu Wallet Bitcoin?

Cara Daftar di Coinbox untuk dapat Wallet Bitcoin Address

coinbox

  • Mula-mula klik pada link berikut ===> Daftar Coinbox
  • Klik “Sign Up” pada sebelah kanan atas laman web tersebut
  • Isi data dengan lengkap (Nama pertama, nama ayah, Email, Password dan Konfirmasi Password)
  • Klik Continue
  • Jangan lupa catitkan email dan simpan password Coinbox anda, ianya rahsia dan tidak boleh diberitahu kepada orang lain. Ini berfungsi untuk merecover akaun anda jika anda lupa detail akaun anda.
  • Buka email anda, dan cari email “User activation dari Coinbox”. Verify email anda dengan klik link pengesahan yang diberikan. Selesai pendaftaran..tahniah!

Cara nak dapatkan wallet bitcoin anda (bitcoin address) dari Coinbox

1. Login akaun Coinbox anda untuk ambil bitcoin address anda (alamat bitcoin). Boleh login di sini===> Coinbox

2. Setelah login Coinbox, cari butang “Deposit Coin”

withdrawbitcoin1

3. Satu paparan bitcoin adress anda akan dikeluarkan, copy alamat bitcoin tersebut.

withdrawbitcoin2

Itu adalah alamat/address bitcoin anda. Address itu lah yang anda perlu masukkan jika anda nak semua bitcoin yang anda kumpul masuk ke wallet bitcoin anda.

Contoh di web faucet seperti Moonbitcoin, anda akan diminta memasukkan Bitcoin Address maka masukkan lah address tu, lepas tu baru claim satoshi percuma.

Nota: Berhati-hati jika menggunakan software mencurigakan yang tidak dikenal pasti sebab ditakutkan mengandung Keylogger..(pencuri password)
 
Semoga artikel ini bermanfaat untuk anda…selamat mencuba!

Apa itu wallet bitcoin?

Salam sejahtera,

Sebelum ini saya ada menerangkan tentang apa itu bitcoin, jadi perkara penting seterusnya yang anda perlu tahu ialah wallet bitcoin.

Apa itu Wallet (dompet)Bitcoin?

Wallet Bitcoin adalah aplikasi perisian untuk menyimpan bitcoin. Ia adalah dompet yang anda boleh gunakan untuk berbelanja menggunakan bitcoin dan juga untuk terima bitcoin. Ia berfungsi seperti akaun bank  online, tetapi boleh diakses sebagai wang tunai dalam dompet biasa.

Sebelum memperoleh sebarang bitcoin, anda WAJIB mempunyai wallet Bitcoin. Ini untuk mengumpul satoshi yang anda kumpul secara percuma tadi.

Dimana Saya Nak Dapatkan Wallet Untuk Menyimpan Bitcoin Saya?

Terdapat banyak laman web yang menyediakan wallet untuk bitcoin, namun kita boleh memilih wallet mana yang sesuai untuk kita, kerana setiap wallet ada perbezaan masing masing. Wallet ada dua jenis, iaitu :
1. Desktop
2. Laman Web

Untuk desktop kita kena download software yang telah disediakan untuk mengakses wallet. Saya memilih laman web, kerana ianya lebih mudah. Wallet Bitcoin pertama saya ialah Luno Malayia.

Luno menyediakan servis seperti Bitcoin Wallet, Trading dan Jual Beli Bitcoin
Servisnya sangat pantas dan rate yang tinggi. Yang paling penting adalah PERCUMA!

Kini rakyat Malaysia boleh membeli dan menjual Bitcoin di Luno, servis Luno berjalan 24 jam sehari, tanpa cuti. Anda boleh menggunakan servis Luno bila-bila masa dan dimana sahaja. Apa yang saya paling suka tentang Luno adalah, kadar tukaran Bitcoin ke Ringgit Malaysia atau Ringgit Malaysia ke Bitcoin adalah tinggi berbanding dengan syarikat lain.

Maknanya kita kumpul bitcoin, dan bila dah banyak boleh jual Bitcoin dan keluarkan duit ke dalam akaun bank. Luno boleh melakukan pengeluaran sepantas 24 jam sahaja untuk bank yang ada di Malaysia..sangat mudah, cepat, murah & selamat.

Kesimpulannya, sebelum anda menceburi dunia cryptocoin- bitcoin ni, anda WAJIB memiliki wallet bitcoin untuk menyimpan balance bitcoin anda.

Untuk cara membuat wallet di Luno silakan baca artikel berikut ni pulak:

Cara Membuat Wallet Bitcoin Address

Apa itu bitcoin?

Apa itu bitcoin?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca, saya nak cerita sikit mengenai apa itu BitCoin.

Saya rasa mungkin anda tahu 1 BitCoin pada tahun 2018 nanti akan Jadi RM 40,000.00 kan? Jika anda dah tahu, tahniah. Sebab mungkin anda salah seorang jutawan senyap pada tahun 2018.

Kalau belum tahu, perlu teruskan membaca. Kerana ada tips dan teknik bagaimana nak buat duit melalui kenaikan nilai BitCoin.

Apa Itu BitCoin?
=============

BitCoin Adalah Sejenis Matawang Digital.

Ianya Tidak Berupa Dan Tidak Berbentuk.

Sebab itu ianya digelar Digital Money.

Apa Kelebihan Menyimpan Matawang Digital Ni?
=====================

Kelebihan Dia Sangat Banyak. Saya Ambil 1 Kelebihan Sahaja.
Sebab Kalau Saya Ambil Lebih Dari 1.

Nanti anda tak larat nak baca nanti?.

Kelebihan BitCoin
===============

BitCoin Ni Bersifat Kalis Inflasi. Maknanya, Kalau Wang Kertas, Nilai Dia Makin Lama Makin Susut.

Anda Perasan Tak?

Kalau 10 Tahun Dulu. Kita Bawa RM 100 Pergi Pasaraya Beli Barang Dapur. Dah Penuh Trolley Kan?

Sekarang Pula. Kita Bawa Jumlah Wang Yang Sama Iaitu RM 100 Pergi Pasaraya Beli Barang Dapur. Dapat Suku Trolley Je Betul?

Tapi Berbeza Dengan Matawang BitCoin Pula.

6 Tahun Dulu.

10,000 BitCoin. Boleh Beli Dua Keping Pizza.

Sekarang Ni?

1 BitCoin Boleh Beli Sebuah Motosikal Yang Berharga RM 10,000.00

Nampak Tak Perbezaan Diantara Matawang Kertas Dan Juga Matawang Digital?

Harap Anda Faham..

Jom Kita Kumpul Bitcoin Secara Percuma ===> Klik Sini Untuk Caranya

Cara jual bitcoin

Salam sejahtera kepada semua pembaca..

Semoga semua sihat, tekun dalam kerja dan ceria dalam kehidupan seharian.

Hari ni saya nak tunjuk cara bagaimana nak jual bitcoin PERCUMA yang kita kumpul sedikit- demi sedikit setiap hari dari faucet bitcoin.

Sape tak tau cara nak kumpul bitcoin percuma baca post ni dahulu.

Nak tahu apa itu faucet bitcoin, baca kat sini

Cara buat wallet bitcoin, baca disini

Cara keluarkan bitcoin yang di kumpulkan di faucet ke wallet Luno baca post ni

Sebenarnya bitcoin ni elok kumpul sahaja dulu dalam bitcoin wallet kita iaitu Luno atau Coinbox, sebab satu hari nanti nilainya akan meningkat dan melonjak naik, barulah masa tu sesuai untuk kita menjual. Tapi memandangkan saya dapat banyak pertanyaan tentang bagaimana nak jual bitcoin, jadi hari ni saya nak tunjukkan step-by step caranya.

**Jika wallet anda Luno, sama je cara menjual bitcoin, hanya login Luno, klik “MORE” dan cari butang SELL. Sama sahaja caranya. Saya tunjukkan cara jual di Coinbox sebab dulu saya guna wallet Coinbox.

Cara nak jual bitcoin dari wallet bitcoin Coinbox/Luno

  1. Mula2 login wallet bitcoin dulu, sesiapa yang belum register bitcoin wallet, boleh register wallet bitcoin dulu.
  2. Klik pada Coinbox Exchange Service. Kalau wallet Luno, klik pada “More” dan klik “Sell”.

jualbitcoin7

3. Kemudian klik Sell Coin. Masukkan jumlah bitcoin yang anda nak jual. Jangan lupa pilih bank yang anda nak transfer duit jual bitcoin tu.

jualbitcoin

4. Satu paparan transaction confirmation akan keluar. Check balik jumlah bitcoin yang nak dijual, berapa rm akan dapat (yang ni ikut nilai bitcoin semasa) dan bank yang dimasukkan, pastikan betul.

jualbitcoin1

5. Masukkan nama dan nombor akaun bank anda. Klik continue.

jualbitcoin2

6. Kemudian anda akan diberikan nombor transaction dan alamat bitcoin yang anda perlu send (hantar) bitcoin yang anda nak jual tu.

jualbitcoin3

7. Copy jumlah bitcoin dan bitcoin address tu, dan klik pada SEND COIN. Paste kan kedua2 nya, klik continue. Anda wajib send bitcoin ni dalam masa 3 jam dari permohonan nak jual bitcoin, kalau tak transaction ini akan dibatalkan. Kalau nak jual semula, buat permohonan baru.

jualbitcoin4

8. Klik continue pada paparan seterusnya

jualbitcoin5

9. Syabas, anda telah berjaya send bitcoin yang nak dijual, wang akan dimasukkan kedalam akaun bank anda sebentar lagi. Selamat Mencuba!

jualbitcoin6

10. Tak sampai 10 minit, sambil-sambil saya tulis post ni, duit dah masuk akaun bank saya! Yayy.. :-).. Alhamdulillah.

jualbitcoin8

 

 

Cara Withdraw Bitcoin Percuma ke Wallet Bitcoin

Salam sejahtera.

Apa khabar semua, semoga sihat walafiat sentiasa, dapat menjalankan tugas masing2 dengan baik dan dapat juga membuat kerja-kerja sambilan dari rumah yang senang seperti kumpul bitcoin percuma untuk menambahkan pendapatan bulanan kita.

Hari ni saya nak tunjukkan cara nak withdraw / keluarkan bitcoin percuma dari Take Free Bitcoin. Untuk faucet lain seperti Easybitcoin faucet.com lebih kurang sama saja cara withdraw satoshi, hanya perlu tahu minimum satoshi yg boleh dikeluarkan.

Untuk Bonus bitcoin,

  1. Minimum withdrawal adalah 10,000 satoshi
  2. Ada yuran sebanyak 1,000 satoshi untuk withdrawal kurang dari 50,000 satoshi.
    Tiada yuran (NO FEE) dikenakan untuk  withdrawal lebih dari 50,000 satoshi.
  3. Permohonan withdrawal di proses dan di bayar ke bitcoin wallet anda dalam masa 48 jam.

Untuk Moonbitco.in, payment ke btc wallet anda dibuat secara automatik apabila satoshi anda mencecah 25000 satoshi. “Your balance will be paid directly to your bitcoin wallet on Saturday/Sunday each week providing it is at least 25000 satoshi”

Jika belum daftar Take Free Bitcoin, boleh daftar DI SINI (klik)

Cara Withdraw Bitcoin Percuma Take Free Bitcoin Ke Bitcoin Wallet Anda
  1. Mula2 login Take Free Bitcoin. Pastikan anda dah ada Bitcoin Wallet (dompet bitcoin) sebelum withdraw bitcoin percuma.
  2. Kalau belum ada, baca Cara nak dapatkan bitcoin wallet address di sini
  3. Kemudian klik pada Nama Anda kat sebelah kanan atas laman web Takefreebitcoin tu.

tfbtc

4. Klik pada “Profile”

5. Lihat pada Balance anda, jika ada minimum 20000 satoshi atau lebih, anda boleh withdraw bitcoin percuma ke bitcoin wallet anda

tfbtc1

6. Klik pada “withdrawal”, masukkan semua jumlah satoshi yang anda ada, kemudian klik “Request Withdrawal”. Jangan lupa masukkan bitcoin wallet address anda ye.

tfbtc2

 

7. Satu paparan akan keluar, hanya klik je link pengesahan tu. Selesai.

tfbtc3

8. TakeFree Bitcoin akan menghantar satu email “Successfull Withdrawal” bila pengeluaran bitcoin telah berjaya. Kemudian anda bolehlah login bitcoin wallet anda di Luno untuk periksa kemasukkan satoshi dalam bitcoin wallet anda.

Selamat Mencuba.

Nak kumpul satoshi free ni memang perlu sabar dan dedikasi, agak lambat sedikit, tapi percuma.
Jika berminat nak tau cara cepat kumpul bitcoin baca ni