Cara Keluar (withdraw) Duit Dari Payza

Salam sejahtera,

Alhamdulillah, Clixsense telah hantar bayaran upah klik iklan ke akaun Payza saya pada 2 May 2017 yang lepas.

Sebelum keluar duit dari akaun Payza, anda perlu verify dulu akaun Payza anda.

Lihat Cara Verify akaun Payza (klik)
Cara Keluar ( Withdraw) Duit Dari Payza

Hari ni saya tunjukkan pula cara keluarkan duit dari Payza, iaitu duit upah yang telah kita dapat dari Clixsense.

Secara ringkas:

Duit dari Clixsense===> Payza====>Bitcoin wallet====> barulah boleh masuk ke bank tempatan.

Memang panjang sikit rentetannya, tapi apa nak buat, sekarang dah tak boleh guna Paypal, kalau dulu:

Clixsense===> Paypal===> akaun bank tempatan

Step-stepnya:

  1. Login akaun Payza dulu. Boleh login kat sini. Kalau belum daftar baca Cara Daftar Payza
  2. Klik simbol keluarkan duit

3. Kemudian klik bitcoin, dari Payza tak boleh terus keluar ke akaun bank ye, kena keluarkan ke bitcoin wallet dulu.

4. Masukkan jumlah (usd) dan address wallet bitcoin anda. Sapa tak tahu mana nak dapat wallet bitcoin, baca ni dulu Cara Membuat Bitcoin Wallet

5. Lepas tu jika ada paparan untuk check , pastikan anda check betul2 jumlah dan fee yang dikenakan, jika setuju, klik continue. Kemudian anda akan dapat email Payza dah terima permohonan keluar duit dari Payza

6. Kemudian selepas 3 hari, saya dapat email mengatakan bitcoin tersebut telah di masukkan ke wallet bitcoin saya..Alhamdulillah senang je keluar duit dari Payza kan…

Jadi buka wallet bitcoin anda (Luno) dan check kemasukkan bitcoin tersebut. Selamat mencuba!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *