Apakah Faucet Bitcoin?

Apakah Faucet Bitcoin?

Faucet Bitcoin adalah sebuah laman web yang memberikan bitcoin percuma dalam pertukaran untuk melakukan satu tugas yang mudah , seperti klik pada sebuah iklan , menyelesaikan CAPTCHA atau melihat halaman web bagi jumlah masa yang tertentu.

Faucet bitcoin adalah cara yang mudah  untuk memperkenalkan matawang Bitcoin kepada orang baru yang belum pernah kenal mengenai bitcoin. Majoriti faucets memberi maklumat serta menawarkan mereka beberapa satoshi percuma (unit terkecil bitcoin) supaya mereka boleh mencuba sebelum mereka membeli atau menjual bitcoin sebenar di talian.

Pengalaman ini mungkin baru dan agak rumit untuk difahami oleh ramai yang masih belum meneroka bidang wang digital ini. Ramai yang tak tahu bahawa anda boleh shopping atau bayar bil telefon hanya dengan menggunakan bitcoin ni!

Panduan untuk mengumpul satoshi bitcoin percuma di faucet-faucet bitcoin.
  1. Buka laman web faucet bitcoin.
  2. Isikan dalam kotak itu samada email atau alamat wallet bitcoin anda. Baca post ini bagaimana nak register wallet bitcoin anda
  3. Klik butang “I am not a robot” dan lengkapkan captcha dengan memilih beberapa gambar tepat seperti diarahkan.
  4. Klik “Claim” @ “Claim Free BTC Now”
  5. Setelah selesai anda dapat melihat berapa bilangan satoshis yang telah terkumpul. Ulangi semula klik claim bitcoin anda setiap 5 @ 10 @ 15 @ 30 @ 60 minit mengikut jenis faucet.
  6. Kebiasaannya anda boleh keluarkan satoshi anda jika ianya telah mencecah 20,000 satoshi.
  7. Keluarkan Satoshi dari faucet ke Dompet Bitcoin anda. Baca Cara Keluarkan Bitcoin Dari Faucet ke Wallet Bitcoin Di Sini
  8. Tahniah ! Lawatilah faucetbox selalu!
Berikut disenaraikan beberapa faucet bitcoin untuk anda kumpul bitcoin secara percuma.
  1. Bonusbitcoin. Claim sehingga 5,000 satoshi setiap 15 minit. Dapat 50% satoshi dari tajaan anda. Klik Sini Untuk Daftar Bonus Bitcoin atau klik pada banner di bawah untuk mendaftar. Baca cara daftar di POST INI.

2. Multicoin faucet. Yang ni perlu register- hanya masukkan nama, email, password dan address wallet bitcoin anda. Nak claim satoshi klik pada “Earn”- faucet,  lepas tu klik gambar yg dia nak, then klik je Claim. Boleh claim satoshi setiap 30 minit. Klik Sini Untuk Daftar Multicoin Faucet atau klik pada banner dibawah untuk daftar. Boleh rujuk cara nak claim satoshi di Multicoinfaucet DI SINI (KLIK)

3. Moonbitcoin. Rujuk rakan-rakan anda, musuh ( :- ) dan orang lain untuk daftar Moon Bitcoin dan terima 50% komisyen seumur hidup ke atas semua tuntutan satoshi mereka!
Yang ni tak perlu register, cuma perlu masukkan address wallet btc anda. Semua komisyen akan dibayar mingguan terus ke wallet Bitcoin anda pada hari Sabtu / Ahad , bila baki satoshi anda ada sekurang-kurangnya 10,000 Satoshi. Nak claim berapa kali dalam sehari- tak kisah. Klik Sini Untuk Daftar Moon Bitcoin atau klik pada banner di bawah untuk mendaftar.

4. Freebitco.in. Hanya perlu isikan captcha “i am not a robot”- tick-kan gambar yang diminta, kemudian klik “roll” dan anda akan diberi bitcoin percuma. Biasa dapat dalam 3 ratus lebih satoshi. Anda hanya boleh claim bitcoin free ni satu jam sekali sahaja. Klik Sini Untuk Daftar Freebitco.in atau klik pada banner di bawah untuk register.

5. Field bitcoins. Sign in tak perlu register, cuma masukkan wallet bitcoin, kemudian perlu confirm address wallet bitcoin anda dengan klik link pengesahan yang dihantar ke email anda. Sapa belum ada wallet bitcoin kena buat dulu. Baca Cara Buat Wallet Bitcoin Kat Sini (Klik). Satoshi akan dikumpulkan dalam akaun dan jika cukup minima 10000 satoshi, ia akan dibayar terus kepada dompet Bitcoin anda pada hari Sabtu atau Ahad setiap minggu. Berapa kali dalam sehari anda nak claim, tak kisah, anda yang tentukan! Klik Sini Untuk Daftar Field Bitcoins atau klik pada banner di bawah untuk daftar

6. Trustbtcfaucet. Claim satoshi setiap 5 minit. Dapat 50% satoshi dari tajaan anda. Klik sini untuk Daftar Trustbtcfaucet atau pada banner di bawah untuk mendaftar.

Nak kumpul satoshi free ni memang perlu sabar dan dedikasi, agak lambat sedikit, tapi percuma dan berbaloi sebab harga bitcoin yang mahal. Selamat Mencuba!

Jika berminat nak tau cara cepat kumpul bitcoin baca ni (klik)

 

Kumpul Bitcoin Secara Percuma

Kumpul Bitcoin Secara Percuma.

Salam sejahtera,

Hari ni saya nak ajak semua pembaca mengumpul bitcoin secara percuma, tanpa sebarang modal. Tapi sebelum tu anda semua mesti tahu dulu apakah itu bitcoin. Bitcoin (BTC) adalah mata wang digital baru dan rangkaian pembayaran yang mengubah cara orang menggunakan wang. Bitcoin adalah matawang yang TIADA  negara boleh mengawalnya, bermula tahun 2009 dicipta oleh Satoshi Nakamoto. Bitcoin telah diterima pakai diseluruh dunia, jika tak percaya, cuba google dan lihatlah hasil carian itu.

Baca lagi: Apa Itu Bitcoin kat sini (klik)

Nak faham lagi, tengok video kat bawah ni

Macamana nak kumpul Bitcoin percuma tanpa sebarang modal?

Saya belajar bahawa bitcoin ni mempunyai unit yang lebih kecil yang dipanggil Satoshi, ia adalah kira-kira 100 juta daripada Bitcoin (1 Bitcoin = 100,000,000 satoshis). Kita boleh dapatkan satoshi secara percuma dengan menyertai Faucet Bitcoin.

Faucets adalah laman web yang memberikan satoshis percuma apabila anda melawat laman web mereka. Anda boleh mendapat kira-kira 100 – 10.000 satoshis pada satu masa.

Saya mampu untuk mendapatkan 10,000 satoshis pertama saya dalam masa 3 hari saja dengan mendaftar secara percuma di Bonus Bitcoin. Bonus Bitcoin adalah faucet bitcoin yang membenarkan anda mengumpul satoshi sehingga 5,000 Satoshi setiap 15 minit secara PERCUMA.
Juga, pada akhir setiap hari ( sekitar tengah malam UTC) anda akan menerima 5 % bonus automatik ditambah kepada baki akaun semasa anda – dengan syarat anda membuat sekurang-kurangnya satu claim/tuntutan pada hari sebelumnya.

Anda boleh memohon pengeluaran pada bila-bila apabila jumlah satoshi anda adalah mencapai sekurang2nya  10,000 satioshi . Tiada yuran untuk ini. Semua permintaan pengeluaran diproses dan dibayar terus kepada wallet Bitcoin anda dalam tempoh 24 jam.
Bonus Bitcoin juga menjalankan program affiliate / referral sangat murah hati: ajak rakan-rakan dan rakan-rakan anda untuk mendaftar menggunakan referral link anda dan anda layak menerima komisen 50 % dari tiap-tiap tuntutan yang mereka buat dari faucet Bonus Bitcoin.

Jom daftar Bonus Bitcoin dulu untuk kumpul bitcoin percuma ni

Langkah satu:
1. Daftar Faucet Bitcoin. Klik Sini Untuk Daftar Bonus Bitcoin atau klik pada banner di bawah

2. Masukkan email dan password anda dan klik register.

bitcoin

3. Buka email anda dan klik link pengesahan dari Bonus Bitcoin

bitcoin6

CARA NAK CLAIM BITCOIN FREE

4. Setelah siap pendaftaran, buka laman web bonusbitcoin.co dan sign in dengan alamat email dan password anda tadi. Scroll ke bawah sikit, cari dan tick kotak di sebelah perkataan “I am not a robot”. Klik gambar yang dikehendaki pada captcha, jika dia suruh cari gambar recreational vehicle (RV), klik gambar yg ada RV.

bitcoin5

5. Klik Claim Now!

bitcoin2

6. Lihat jumlah satoshi yang anda dapat

bitcoin3

7. Anda boleh kumpul satoshi lagi selepas 15 minit. Kumpul sebanyak mungkin, setiap 15 minit boleh claim. Bila dah cukup 10,000 satoshi boleh withdraw ke Coinbox. Bila dah banyak boleh jual bitcoin ni di Coinbox. 1 bitcoin sekarang= 2029 USD. Wow..dekat lebih RM 10k tu..Selamat mencuba!

Jika nak join beberapa lagi faucet kumpul bitcoin percuma, boleh baca post ini ===> APAKAH FAUCET BITCOIN (KLIK)

Langkah Dua:

Dimana nak simpan Bitcoin?

Sebelum memperoleh sebarang bitcoin, anda mesti mempunyai wallet Bitcoin. Ia adalah seperti dompet bitcoin, yang bertujuan untuk mengumpul satoshi yang anda dapat secara percuma tadi. Wallet Bitcoin pertama saya ialah Luno.

Buka akaun wallet Bitcoin anda, wallet ni akan digunakan untuk simpan satoshi yg anda kumpul nanti.

Jom ke Cara Membuat Wallet Bitcoin Address